zaterdag 9 januari 2016

DuckDuckGo: veilig en anoniem surfen

DuckDuckGo laat je veilig en anoniem surfen. Deze zoekmachine slaat geen gebruikersinformatie op. Eenvoudig en zonder reclame, wat Google ooit was. Want geheime diensten van de VS en andere staten, snuffelen nu eenmaal graag rond op het internet. Ook bij Nederlandse internetgebruikers! DuckDuckGo is daarom een goed alternatief voor de zoekmachine van Google. Eentje die bijzonder veel waarde hecht aan privacy.Zoekmachine DuckDuckGo 

Google-concurrent DuckDuckGo besteedt bijzondere veel aandacht aan de bescherming van persoonsgegevens. Men bewaart absoluut geen profielen van gebruikers.

Privacy ver te zoeken op internet

Steeds duiken er weer nieuwe onheilspellende berichten op. Ongeacht wat we online doen, geheime diensten en overheden van onder andere de VS, Canada en Engeland, lezen mee. Snuffelprogramma's als Prism en Tempora maken dat mogelijk. Ze maken misbruik van de verzamelwoede van grote internetbedrijven als Facebook en Google. Op die manier verkrijgen ze massaal toegang tot de persoonlijke gegevens van miljoenen gebruikers. Ongeacht of we surfen, chatten of e-mails versturen. Niets blijft onopgemerkt.

Anoniem surfen en zoeken

Zoek je na alle onthutsende spionage-onthullingen van de voorbije jaren naar meer privacy en veiligheid bij het surfen. Dan zul je zeker slagen bij alternatieve zoekmachines zoals DuckDuckGo. Die slaan naar eigen zeggen geen gebruikersinformatie op. En ze bieden dus ook geen mogelijkheid aan de overheid tot snuffelen. Na het bekend worden van die talloze spionageschandalen, registreert de zoekmachine DuckDuckGo dagelijks miljoenen zoekopdrachten. DuckDuckGo werkt overigens ook op de smartphone en tablet:

  • ofwel via een mobiele browser;
  • ofwel via een speciale app voor iOS, Android of Windows Phone. 

DuckDuckGo in enkele woorden

Privacy en nog veel meer, ​​dát biedt de zoekmachine DuckDuckGo. De essentie is in één oogopslag samen te vatten. Helder, eenvoudig  en zonder reclame. Wat ook Google ooit was, dat is DuckDuckGo. De zoekmachine presenteert zich met een “opgeruimde look”, maar heeft nog steeds veel te bieden. Met goede zoekresultaten en slimme functies. Functies die datgene wat men zoekt, zo goed mogelijk voor het voetlicht brengt. DuckDuckGo hoeft zich absoluut niet achter zoekgigant Google te verschuilen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten