woensdag 13 januari 2016

Je haar grijs verven en opvallen

Wie hip wil zijn, verft zijn haar in „Granny Style“.  Sinds sterren als Rihanna, Lady Gaga en zelfs Kelly Osbourne zich met grijs geverfd haar in het openbaar vertoonden, is grijs haar mateloos populair onder jonge vrouwen. Men heeft het zelfs over het nieuwe blond. Internetplatforms als Instagram en Pinterest worden overspoeld door plaatjes van jonge meisjes met grijze haren.

Oma-look is hip


Jonge meisjes willen elk jaar iets nieuws en anno 2016 willen ze gewoon grijs. De meeste van hen willen een licht blauwachtige tint, zoals de oudere dames dat vroeger in Amerika ook hadden. De meiden weten nu al hoe ze er over twintig of dertig jaar zullen uitzien.

De kleur grijs saai? Mooi niet!

Grijs, dat is toch de saaiste kleur die er is? Het tegendeel is waar. De film "Fifty Shades of Grey" (50 tinten grijs) heeft velen van ons zelfs rode oortjes bezorgd. En je moet toegeven, er is een bepaald type vrouw waarbij zo'n grijze look perfect past: een vrouw die écht hip en zelfzeker is en “allure” bezit, zoals Kate Moss bijvoorbeeld. Voor veel anderen echter, kan grijs al gauw een trieste aanblik geven.Opvallen met grijs haar

Jeugdigheid en ouderdom botsen in de regel, maar veel jonge zelfbewuste vrouwen met grijs haar, spelen daar bewust op in: ze willen opvallen en aandacht trekken. Maar de prijs ervoor is hoog. Want om haren zilvergrijs te verven, moet je ze eerst bleken of wit verven, alle pigment eraan onttrekken derhalve. Veel vrouwen kunnen zich absoluut niet voorstellen wat ze daarmee aanrichten, beweren sommige kappers. En ze willen er dan ook geen enkele verantwoordelijkheid voor dragen.

Voor altijd grijs blijven

Veel vrouwen met grijs haar hebben al langer ervaring met het verven van hun haar. Van nature zijn ze doorgaans donker of blond, maar ze verfden hun haar steeds weer in andere kleuren. Maar velen van hen willen anno 2016 voor altijd grijs blijven. Ze zijn immers volwassen en je hoeft niet per sé jong uit te zien om cool te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten